STIŽE ORKANSKA BURA – Snijeg u Splitu, Šibeniku i Zadru? Da, ali u paralelnom svemiru…

Foto: Jurica Gašpar

Mediji su se raspisali o zimskom udaru koji nam slijedi sljedeći tjedan, a u prvi plan je isplivala “informacija” da će snijeg zabijeliti Split, Zadar i još neka područja uz obalu, pa čak i otoke. Nema sumnje, sljedeći tjedan donosi i buru i zahlađenje, ali nikako i snijeg bilo gdje u Dalmaciji uz more, piše Dalmacija danas.

Petak je donio povoljnije vremenske prilike u odnosu na prethodne dane. U većem dijelu Dalmacije je djelomično sunčano i suho. Malo kiše palo je samo na Korčuli.

Jutro je u Zagori bilo prohladno s minimalnim temperaturama od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Sredinom dana osjetno je zatoplilo pa su temperature većinom od 12°C ponegdje u Zagori do 19°C ponegdje uz obalu.

Do kraja bit će djelomično sunčano, ali će prema večeri biti sve više naoblake kada su ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će slabo jugo.

Subota donosi djelomično sunčano vrijeme. Ipak, ponegdje će biti prolazno povećane naoblake uz mogućnost tek slabih pljuskova. Ujutro tiho ili slabo jugo, popodne će zapuhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će krajem dana biti nešto jači na moru sjeverne Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature od 2 do 7°C u Zagor i 8 do 13°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 14 do 19°C.

Djelomično sunčana i većinom suha bit će i nedjelja. Više oblaka u drugom dijelu dana i navečer, osobito u Zagori gdje će mjestimice biti kiše i pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje biti i jako. Kasno navečer jugo u okretanju na umjeren i pojačan lebić. Temperatura zraka u većini predjela bit će u blagom porastu.