CRVENI METEOALARM ZA ISTRU: Orkanska bura i snijeg u gorju

Od ranog jutra pretežno je oblačno uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije. Oborina mjestimice obilna, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom. U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, a uz vjetar snježnih zapuha.

Malo snijega može pasti u nizinama središnje Hrvatske, a nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu, podno Velebita i posebno Učke. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni , a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima. Temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Idući tjedan zima, pripremite se na snijeg i buru 

Najavljena je i obilna kiša. Meteoalarm upozorava na oborine 50-90 mme te na jaku i olujnu bura s orkanskim udarima do 145 km/h.

Umjereno do pretežno oblačno uz kišu, susnježicu i snijeg, vjetrovito te osjetno hladnije. Najviše oborine očekuje se u ponedjeljak, kada većinom na Jadranu i uz njega ona može biti obilna. Snijega će biti ponajprije u gorju, gdje se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, a pokoja je pahulja moguća u središnjoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu.

U utorak će oborine biti manje, a u srijedu uglavnom na Jadranu. Puhat će umjeren, u početku jak sjeverac. U Dalmaciji umjereno i jako jugo te južni vjetar, a na sjevernom Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. U utorak će se bura proširiti na ostatak obale.