Foto: Boris Kačan

Jutros su od 5 sati ukinuti zimski uvijeti na većini cesta u Gorskom kotaru uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

Zbog zimskih uvijeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u Lici, uključujući i autocestu A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obratno) za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene,
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo,
Krčki most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica-tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h).
autocesta A7 Draga-Šmrika.
brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6),
riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica,
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
DC25 Gospić-Karlobag;
DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
Paški most.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

u Lici i Zadarskoj županiji:

autocesta A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok;
DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin;
DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj;
DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Karlobag;
DC42 u mjestu Poljanak;
DC50 Gračac-čvor Sveti Rok-Gospić;
DC52 Špilnik-Korenica,
DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;
DC429 Selište Drežničko-Prijeboj,
DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča,
ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik, LC59123 Šušanj-Konjsko, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

 

Photo: Youtube / Screenshot

U prekidu morski promet

U prekidu su trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna – Žigljen, Split-Vela Luka-Ubli; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak i katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis – Split – Vis.