Najveći proizvođači jedrilica “UK Sailmakers” sastat će se u Splitu

SPLIT – Članovi jedne od najbrojnijih grupacija koja okuplja jedrare iz cijeloga svijeta – UK Sailmakers, sastat će se u naredna tri dana u Splitu kako bi raspravljali o novostima i suvremenim trendovima u proizvodnji jedara, aktualnim promjenama na nautičkom tržištu i prilagodbi vlastite ponude sve zahtjevnijim kupcima. Sastanak grupacije UK Sailmakers, čiji je domaćin ove godine poznati splitski jedrar Davorin Righi,održat će se od 16. do 18. studenoga u prostorijamaJedriličarskog kluba Split, a svoj je dolazak najavilo 20-ak članova grupacije.

Sastanak članova grupacije svake se godine održava u drugoj zemlji, a prema riječima Davorina Righija na splitski susret, uz predstavnika iz Hrvatske, dolaze i jedrari iz Belgije, SAD-a, Turske, Hong Konga, Australije, Finske, Norveške, Španjolske, Njemačke, Irske, Italije, Nizozemske, Švedske, Ukrajine i Velike Britanije.

UK Sailmakers  grupa postoji od 1946. godine i broji  50-ak članova jedrara iz cijelog svijeta i svi oni međusobno surađuju i razmjenjuju informacije i znanja o dizajnu jedara, pojedinosti o izradi jedrilja, iskustva s regata, informacije o brodovima i još niz pojedinosti važnih za prilagodbu svojih proizvoda zahtjevima i potrebama kupaca.  Svaki kupac jedra proizvedenog unutar grupacije UK Sailmakers uvijek će dobiti pravodobnu i preciznu informaciju i odgovor na svoje pitanje, ako ne od jedrara od kojeg je naručio jedro, a onda od nekoga od članova grupe koji će uvijek rado uskočiti svojim znanjem, iskustvom ili savjetom. Grupacija je ujedno jedinstvena u nautičkom svijetu i po tome što su članovi jedrari ujedno i 100-postotni dioničari krovne organizacije UK Technology registrirane u Švedskoj.

Photo: Screenshot/Youtube

Glavni menadžer grupacije UK Sailmakers International Adam Loory, koji će također prisustvovati sastanku u Splitu, objasnio je sve prednosti koje grupacija pruža ne samo svojim članovima već i kupcima njihovih proizvoda. Loory tumači da svaki od 50-ak članova grupacije vodi vlastiti posao na svojem tržištu, ali istovremeno članstvo u grupaciji UK Sailmakers omogućava im da budu „svjetski igrači“. „Snaga naše grupacije je u tome što lokalni jedrari imaju koristi od međusobne razmjene dizajna jedara,  informacija o razvoju proizvoda, dijeljenja iskustva, posebno onih regatnih, kao i informacija vezanih uz premjere regatnih brodova širom svijeta.  Jednom riječju, ako netko od naših članova iz raznih razloga nije u mogućnosti preuzeti narudžbu za izradu jedra, ili pak nema dovoljno iskustva i znanja za izradu specifičnog jedra po zahtjevu kupca, takvo jedro uvijek može nabaviti od nekoga od članova UK Sailmakers grupacije. Tako je svaki naš kupac siguran da je dobio originalni proizvod izrađen prema najvišim standardima,  umejsto kupnje generičkog jedra pod sumnjivom oznakom“ objasnio je Loory. Dodao je i da je UK Sailmakers grupacija prepoznata u svijetu kao jedan od najvećih i najkvalitetnijih proizvođača jedara, jer njezini članovi razvijaju vlastite proizvode i koriste ih u cijelom svijetu, a istovremeno razvijaju vlastita lokalna tržišta.

Nautica portal