Vodičani traže bespovratna sredstva za treću fazu uređenja plaže Vruje

Photo: Grad Vodice

VODICE – Na poziv Ministarstva turizma u srijedu 15. studenog je predstavljena treća faza uređenja gradske plaže Vruje koja uključuje postavljanje završnog popločenja i opreme za dječje i odbojkaško igralište, rasvjete te ostale komunalne opreme.

Za ove je radove potrebno izdvojiti oko pet milijuna kuna, a Grad se nada da će vrijednost projekta uvidjeti i Ministarstvo turizma i radove sufinancirati s milijun kuna, doznajemo iz Grada Vodica.

I do sada je Ministarstvo turizma, zadovoljno prikazanim rješenjima sufinanciralo radove na obje vodičke plaže, od Pune do Bristaka s milijun kuna i II. fazu uređenja plaža Vruje s milijun kuna.

Ovim radovi na plaži nisu završeni, u tijeku je već i projektiranje preostalog dijela plaže – jedra- naslonjenog na vanjski gat lučice na kojem je predviđen prostor za ugostiteljski objekt s terasom i malim bazenom te povećanje plažnog prostora.

Inače, plaža je koncipirana kao sustav zatvorenih laguna i bazena zbog čega je more na plaži par stupnjeva toplije. Radovi na prvoj fazi uređenja dovršeni su krajem lipnja, a kupači su ovo ljeto plažu koristili na vlastitu odgovornost, s obzirom da nije uređena do kraja i samim time i nema uporabnu dozvolu.

I.B.16