KORČULANSKE UTVRDE – Za revitalizaciju odobreno 5 milijuna kuna

Foto: Jurica Gašpar

KORČULA – Projektni prijedlog Grada Korčule “Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule” uspješno je prošao fazu provjere prihvatljivosti izdataka kojom su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekta u iznosu od 5.256.187,40 HRK.

Photo: Boris Kačan

Od ukupne vrijednosti projekta, 4.204.949,92 HRK bespovratnih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.051.237,48 HRK. 

Temelj projekta je izrada projektne dokumentacije za revitalizaciju utvrda i kula na južnom obrambenom zidu povijesne jezgre grada Korčule koji sve elemente povezuje u jedinstveni turistički proizvod. Projektom dokumentacijom obuhvatit će se revitalizacija kula Revelin, Svih svetih, Male i Velike Kneževe kule te ljetne pozornice i Kneževog dvora koje će biti povezane u jednu cjelinu uređenim ophodom. Unutar projekta uključena je i revitalizacija utvrde Forteca i bastiona. Osim toga, obnova uključuje i izradu muzeoloških programa za sve navedene kule.

R.I.