DOZNAJEMO: Na pomolu sastanak SMH-a i Vlade o problemima financiranja brodogradilišta

Foto: Pixabay

Do kraja ovog tjedna trebali bi znati datum za sastanak u Vladi vezan uz dijalog o problemima u hrvatskoj brodogradnji, doznajemo iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Prema izvješću o stanju u hrvatskim brodogradilištima izrađenom krajem prošle godine, početak 2018. brodogradilišta će dočekati u prilično teškoj situaciji. Iako je izvješće, kao i prijedlog zaključka o istom, još početkom godine upućen od strane Ministarstva gospodarstva Vladi, odnosno njezinoj Koordinaciji za gospodarstvo, investicije i fondove EU-a, nikakav zaključak nije donesen.

Tako da istekom prvog kvartala 2018. sva bi hrvatska brodogradilišta koja su ušla u program restrukturiranja trebala bi biti samoodrživa. Hoće li Sindikat metalaca izboriti i iznaći drugačije rješenje od ove najnovije Vladine odluke i je li na pomolu dogovor Vlade i Sindikata metalaca Hrvatske o državnom spasu za brodogradilišta, sudeći po najavi koju smo dobili od SMH-a, puno toga uskoro bi za radnike brodogradilišta diljem Jadrana, trebalo postati jasnije. Već možda idući tjedan, pred Svetoga Nikolu, zaštitnika pomoraca.

G.I.