Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe i 70 godina Jadrolinije

Photo: Pixabay

RIJEKA/OPATIJA – Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, trodnevno je događanje posvećeno pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, odnosno riječ je o dosadašnjem “Danu pomoraca” koji se svake godine tradicionalno održava na blagdan Sv. Nikole, ali je ovo godine, po prvi puta organizirano kao trodnevno događanje, koje će se održati od 5. do 7. prosinca u Rijeci i Opatiji, pojasnila je za Morski.hr glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ana Matijašević. 

Photo: MPPI

Organizator događanja je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, koje ovim događanjem želi ukazati na značaj hrvatskog pomorstva kao važne gospodarske grane, kao i brodarske industrije te predstaviti potencijale pomorstva i viziju njegovog razvoja, kao i unutarnje plovidbe i riječnih luka i njihovog potencijala, ali i dati priznanje hrvatskim pomorcima.

Budući se ove godine obilježava i 70-a godišnjica postojanja Jadrolinije, u okviru Dana hrvatskog pomorstva obilježit će se i ovaj značajan događaj, i to 5. prosinca u Rijeci.

Photo: Morski.hr

Dani pomorstva nastavit će se 6. prosinca u Opatiji, gdje će i službeno započeti Konferencija na kojoj će biti održano 5 panel rasprava, a koje će se otvoriti teme poput, Vladinih politika u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, izazovi u brodarstvu, položaj pomoraca, jačanje konkurentnosti hrvatskih luka i mnoge druge. Istog dana, u večernjim satima, održat će se Svečana akademija, odnosno tradicionalna dodjela priznanja. Panel rasprave nastavit će se i tijekom 7. prosinca, također u Opatiji.

Program za sva tri dana, ali i zasebno samo za Konferenciju koja će se održati 6. prosinca, dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

I.B.