Photo: Daniel Pavlinović

Tek što se vrijeme prolazno smirilo, pred nama je nova jaka promjena vremena. Donosi je sredozemna ciklona koja će danas jačati u zapadnom Sredozemlju, a koja će svojim centrom tijekom četvrtka prijeći preko Jadrana dalje na istok, piše Dalmacija danas.

S prednje strane ciklone danas će nam pristizati topliji zrak, no samo nakratko jer već od kraja četvrtka slijedi novi pad temperature zraka, što će biti uvod u hladnije prve dane prosinca, kako i priliči početku klimatološke zime.

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, za veći dio Dalmacije dao narančasti, drugi najviš nivo meteorološkog upozorenja, većinom za vjetar i oborine.

Danas nas očekuje promjenjivo vrijeme sa sve više oblaka tijekom dana. Povremeno će padati kiša, osobito u drugom dijelu dana. Navečer su na sjeveru Dalmacije mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjereno do jako jugo koje će navečer ponegdje na moru biti vrlo jako do olujno. Jugo će značajno povećati valovitost mora. Minimalne jutarnje temperature zraka od -4 do 2°C, uz obalu i na otocima većinom od 2 do 10°C. Najviše dnevne temperature zraka od 8°C ponegdje u Zagori do 16°C ponegdje na vanjskim otocima.

Kako nas vrijeme očekuje u ostatku tjedna, pročitajte na donjem linku.

Dalmacija danas