Photo: Pixabay

Sufinanciranje se provodi temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2017., kojim će se sufinancirati 423 učenika i studenta koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma, što u odnosu na prošlu godinu kada je sufinancirano 229 stipendista predstavlja značajno povećanje od 194 stipendista.

Za tu namjenu Ministarstvo turizma izdvojit će 2,2 mil. kuna. Inače, od 2008. godine, od kada ministarstvo provodi ovaj program, sufinancirano je preko 900 stipendista.

 Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji sa tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto te je za tu svrhu ove godine izdvojeno 2,2 milijuna kuna. Sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu dodijeljena su stipendistima 23 tvrtki i 1 županijske obrtničke komore.

Photo: Pixabay

 „Kvalitetni radnici temelj su nastavka rasta i razvoja hrvatskog turizma jer je u turizmu prvenstveno čovjek ključ uspjeha. Upravo zato, aktivno radimo na povećanju atraktivnosti poslova u turizmu kroz programe stipendiranja čiji je cilj podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a samim time i rast i razvoj cjelokupnog hrvatskog turizma. Putem njih potičemo obrazovanje studenata i učenika strukovnih zanimanja te ih povezujemo sa budućim poslodavcima još za vrijeme školovanja, a posebno nas veseli što je ove godine iskazan  još veći interes za stipendije od strane učenika i studenata, ali i velikih turističkih tvrtki, naših partnera u ovom projektu te tako ove godine Ministarstvo turizma sufinancira 423 stipendista odnosno 194 stipendista više nego prošle godine.“, izjavio je ministar Cappelli.

R.I.