JOŠ DANAS SUDJELUJTE U IZRADI Pravilnika o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru

Foto: Pixabay

Pravilnik o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru stavljen je 1.12.2017 u postupak e-savjetovanje. Savjetovanje traje SAMO do 3.12.2017 stoga ukoliko se bavite sportskim i rekreacijskim ribolovom i imate komentare, ne čekajte nego se uključite još danas, piše Pokret otoka

Nemojte se kasnije čuditi što je nešto propisano drugačije od onog što je moguće u praksi jer ste vi ti koji trebaju komentirati i najbolje poznaju stvarnu situaciju i potrebe ribolovaca. Ako vas zanima koje vrste dozvola su propisane te koje su njihove cijene, ako imate primjedbi na definirane dopuštene ribolovne alate kao i određivanju veličine rine koja se smije loviti uzmite se vremena, prijavite se u sustav e-savjetovanja i dajte svoje komentare.

Pravilnik je za sada komentiralo nekoliko osoba te ima desetak primjedbi od kojih izdvajamo onu Davora Duplančića:

Podvodni ribolov je ekstreman sport / Photo: Tomo Velić

“Mislim da su ovim pravilnikom kažnjeni istinski sportaši kojih je smo 10 % od broja prodanih dozvola i 90 % takozvanih sportaša se šlepa na račun ove male grupe koja se aktivno bavi natjecanjima i ostalim akcijama vezanim uz more i ribolov (eko akcije, škole….). Sportske dozvole bi trebalo uvjetovati barem jednim nastupom na natjecanju u prethodnoj godini, možda čak i izdvojiti pušku jer je jako mali broj klubova koji održavaju natjecanja u podvodnom ribolovu.”

Slijedite link za pristup e-savjetovanju, prijavite se i pronađite otvoreno savjetovanje za navedeni Pravilnik. Demokracija uključuje preuzimanje odgovornosti pa svojim primjerom pokažite i drugima da vam je stalo da sudjelujete u kreiranju zakona, pravilnika i inih dokumenata koji nam utječu na život.

Pokret otoka