Rab najavio najljepši otočki advent

Photo: Pixabay

RAB – Grad i Turistička zajednica grada Raba žele ove godine steći, opravdati i unapređivati titulu Najljepšeg otočkog adventa.

Rapska adventska bajka ove godine „priča priču“ na proširenoj lokaciji, od parka Dorka do parka Boškopini, i blještavilom blagdanske dekoracije naglasiti ljepote grada Raba. Iskorak je osim u okićenju napravljen u bogatijoj gastro ponudi i ponudi Božićnog sajma na Trgu Municipium Arba i u Ulici Biskupa Draga uključivanjem domaćih proizvođača, OPG-ovaca i udruga u cjelokupnu ponudu.

Klizalište će ove godine biti dostupno od 15. prosinca 2017. do 08. siječnja 2018. godine, a pored stjecanja ili pak usavršavanja svojih klizačkih sposobnosti posjetitelji će imati priliku uživati u čarobnoj predstavi na ledu, samo jednoj u nizu predstava namjenjenih najmlađima. Za njih i ove godine Djed Božićnjak skače s padobranom, a novogodišnji doček organiziran je u podne.

Budući da adventski program raste i opsegom i kvalitetom i brojem sudionika, očekuje se i veći broj posjetitelja. Osim što je cilj projekta udahnuti život u povijesnu jezgru tijekom zimskog perioda i obogatiti društveni život lokalnog stanovništva, te u pravom božićnom duhu potaknuti na međusobnu suradnju, organizatori nastoje rapsku božićnu bajku približiti domaćim i stranim turistima koji iz godine u godinu prepoznaju njegovu posebnost, kvalitetu i potencijal.

Photo: TZ Rab

Do sada je potvrđen veliki broj koncerata, a veliku prednost organizatori daju rapskim izvođačima kao što su klape Eufemija, Krijanca, Sozal i Užanca, MPZ Refuli, glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, područni odjel Rab, OŠ Ivana Rabljanina, DV Pahuljica, Limena glazba, Rapski samostreličari, FD Rapski tanac i drugi koji kvalitetom svojih nastupa podižu kvalitetu adventskog programa te unose u njega tradiciju i domaći štih. Šaroliku publiku svakako će privući koncerti Opće opasnosti, klape Contra, Bosutskih bećara, glazbena retrospektiva Putokaza kao i nastup Petra Graše za sam doček Nove 2018. godine.

Udruga Tunera i ovoga će se puta pobrinuti za stvaranje istinskog božićnog ugođaja u parku Dorka upriličenjem Živih jaslica i pripadajućim kulturnim programom.

Lagano koračamo prema kraju godine i svim čarima mjeseca prosinca, a trud koji već treću godinu za redom ulažemo u vlastitu božićno – novogodišnju priču i stvaranje Najljepšeg otočnog adventa, u suradnji s Dundovom d.o.o. za komunalne djelatnosti, svim uključenim udrugama i klubovima i općenito sudionicima, pokazuje rezultate, i što je najbitnije, osjetni domaći ugođaj i gostoprimstvo domaćina. Vjerujem da će u budućnosti interes koji gospodarstvenici iskazuju za sponzorstvima, za suradnjom i uključivanjem u projekt advent, samo rasti – optimistične su riječi kojima je gradonačelnik Grgurić zaokružio konferenciju za medije i najavio doista čaroban period u vrlo bliskoj nam budućnosti.

Kvarnerski.com