Održan 7. Adria Advent Maraton

Na Crikveničkom suncu unatoč niskim temperaturama trčalo gotovo tisuću natjecatelja!

Unatoč velikoj buri i niskim temperaturama Crikveničani i njihovi posjetitelji još su jednom pokazali koliko vole sport i rekreaciju. 7. Adria Advent Maraton, u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i  suorganizaciji Grada Crikvenice, koji se sastojao od maratona, polumaratona, utrke građana i utrke kućnih ljubimaca okupio je gotovo tisuću natjecatelja i navijača.

Photo: PR

Hladna prosinačka nedjelja, zahvaljujući suncu, nije učinila trasu maratona i polumaratona, koja se pruža kroz Crikvenicu, Selce i Dramalj ,ništa manje atraktivnom nego prijašnjih godina, pa je tako jedini međunarodni profesionalni trkaći maraton i polumaraton u Europi koji se trči uz samu morsku obalu i ove godine okupio mnoštvo natjecatelja iz Hrvatske ali i 12 drugih zemalja. Bila je tu poveća skupina trkača iz Mađarske, Slovenije ali i jedan natjecatelj iz daleke Kanade.

Photo: PR

Pobjedu u maratonu odnio je ove godine Robert Radojković, kojem je trebalo nešto više od dva i pol sata da pretrči 42 kilometra crikveničkog maratona. Robert je prošle godine u Crikvenici bio drugi, a ove godine je gotovo bez konkurencije u cilj utrčao prvi. Drugo mjesto osvojio je Ante Živković koji je  desetak minuta nakon Roberta stigao na cilj, a treći je na cilj stigao je Slovenac Domen Kozjek. U kategoriji žena pobjednica je standardno Marija Vrajić Trošić koja je prošle godine bila uvjerljivo prva na 42,2 kilometra, no ove godine je najveću konkurenticu imala u Splićanki Nikolini Šustić koja je za njom u Cilj utrčala samo 10 sekundi kasnije. Treća je bila Maja Urban.

Photo: PR

U polumaratonu je pak na ovogodišnjem Adria Advent maratonu u kategoriji žena postavljen novi rekord! Uspjelo je to Bojani Bijeljac koja je 21 kilometar istrčala za sat i šesnaest minuta i tako bila čak 4,5 minute brža od Mađarice Tunde Szabo. Treće mjesto ide također u Mađarsku, a osvojila ga je  Csilla Pap. Pobjednik polumaratona je Tamas Nagy, drugi je bio Zoran Žilić, a treći Laszlo Makar.

U utrci građana na 5 km ove godine, čini se, važno je bilo zvati se Ivan. Dok je pobjednik Ivan Dračar istrčao rekord staze (15:50), drugi je bio Ivan Dželalija, a treći Ivan Birkić.

U sklopu Adria Advent Maratona, u Crikveničkom adventskom parku, drugu godinu zaredom održala se simpatična humanitarna “Utrka šapa” na kojoj se natjecalo dvadesetak pasa, a iznos skupljen od kotizacije organizatori doniraju za liječenje mladog Crikveničanina Dominika Bosanca.  Tako su psi s vlasnicima u uzbudljivoj i glasnoj utrci pretrčali 800 m za Dominika.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima i navijačima te za iduću godinu najavljuju još jedno spektakularno izdanje sve popularnijeg crikveničkog adventskog maratona.

R.I.