Dubrovački vatrogasci dobili adekvatno plovilo

Photo: Youtube/Screenshot Ilustracija

DUBROVNIK – Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i privremena pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić održali su u srijedu sastanak s direktorom splitske tvrtke CIAN d.o.o. Petrom Bojićem i suradnicima na temu eko brodice ove tvrtke koja se koristi u slučaju izvanrednih onečišćenja na moru.

Na sastanku su razmatrani modeli nastavaka suradnje s obzirom na to da 1. siječnja 2018. godine ističe postojeći Ugovor o namjeri i korištenju brodice čistača mora u čijem sufinanciranju uz Grad Dubrovnik sudjeluju Lučka uprava Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županija.

Gradonačelnik je iskazao spremnost Grada za daljnjim angažmanom u sufinanciranju predmetne usluge. Sudionike sastanka izvijestio je i o namjeri nabavke polivalentnog plovila u suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci, a koje bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora. Investicija se planira provesti u 2018. godini.

Dubrovacki.hr