Pomorska škola u Zadru na Svetog Nikolu slavi 60. rođendan

Photo: Boris Kačan/Facebook

ZADAR – Više od četiri tisuće maturanata izašlo je iz naše škole u kojoj su stekli znanja i vještine, razvili veliku Tankersku plovidbu na čijim su brodovima plovili diljem svijeta. Zadar, županija i cijela regija mogu biti ponosni na našu školu i njezine bivše i sadašnje učenike, kaže ravnatelj Perković.

Na blagdan sv. Nikole i Dan pomoraca, učenici i djelatnici Pomorske škole Zadar obilježavaju i 60. obljetnicu osnutka jedne od najpoznatijih zadarskih srednjih škola.

Tom prigodom pripremili su bogat program obilježavanja 60. rođendana.

Već tardicionalno, učenici i profesori na čelu s ravnateljem Svetkom Perkovićem bacit će s Obale Petra Krešimira IV. u 10 i 30 sati vijenac u more, u znak sjećanja na sve poginule pomorce. Dio učenika prigodnim će darovima razveseliti korisnike Doma za stare i nemoćne Sv. Frane. Nakon toga svetu misu u zadarskoj katedrali predvodit će nadbiskup Želimir Puljić.

Slijedi regata od Biograda do Zadra na kojoj će Pomorska škola imati svoju posadu, a svečanost će se nastaviti u večernjim satima u zadarskom Arsenalu.

Photo: Facebook

– Na druženje u Arsenal pozvali smo naše partnere, tvrtke, Tankersku plovidbu, Lučku kapetaniju, predstavnike Sveučilišta, naše bivše djelatnike, profesore, bivše učenike, a svoju nazočnost potvrdili su gradonačelnik i župan. Obilježavanju će nazočiti oko 160 uzvanika, najavio je Perković. Za dobru zabavu i ugodnu atmosferu pobrinut će se Zaratino bend i bend učenika Pomorske škole.

Pomorsku školu u Zadru osnovao je bivši utemeljitelj Tankerske plovidbe, Ivan Paša.

– Više od četiri tisuće maturanata izašlo je iz naše škole u kojoj su stekli znanja i vještine, razvili veliku Tankersku plovidbu na čijim su brodovima plovili diljem svijeta. Zadar, županija i cijela regija može biti ponosna na našu školu i njezine bivše i sadašnje učenike koji promiču gospodarstvo naše regije i najjaču tvrtku u regiji, Tankersku plovidbu, ističe ravnatelj Perković.

Photo: Facebook

Trenutno Pomorsku školu Zadar pohađa 388 učenika, no interes za upis daleko je veći. Posljednjih godina ova je škola postala jedna od najmodernijih srednjih škola u županiji, prvi su postali e-škola, osposobili nastavnike za rad s novim tehnologijama.

– Potičemo nastvanike da im svaki učenik sa svojim potrebama bude u centru rada, naglašava Perković.

I.B.