PANIKA MEĐU PUTNICIMA KRUZERA: Sve više zaraženih na sred pučine

Photo: Pixabay/Youtube/Screenshot

SIDNEY – Gotovo 200 putnika na jednom od najvećih svjetskih kruzera opasno je zaraženo gastrointestinalnom bolešću zbog čega danima pate od dijareje, povraćanja i bolova i grčeva u trbuhu.

Brod „Ovation of the Seas“, na kom se nalazi više od 5.800 putnika, nakon dva tjedna plovidbe stigao je u Tasmaniju. Prizori koji su se mogli vidjeti na brodu. iznenadili su mnoge.

Članovi posade obučeni u zaštitna odijela s maskama preko lica obilaze brod i cijepe putnike.

– Upravo se nalazim na mjestu događaja. Oko mene su kabine s ljudima koji imaju probavne probleme. Rade sve kako bi sprečili širenje bolesti. Čuo sam ih noćas dok su špricali oko moje kabine – čuje se na snimci koja se pojavila na internetu.

Ovakava zaraza nije neuobičajena

Glasnogovornik kompanije u čijem je vlasništvu brod, rekao je da su svim gostima pogođenima probavnim smetnjama omogućili potrebnu lijekove koje su im propisali liječnici.

– Nadamo se da će svi naši gosti biti dobro. U međuvremenu, poduzimamo korake poput intenzivnih sanitarnih postupaka kako bismo smanjili rizik od daljih problema – rekao je.

Dodao je i da će brod biti „potpuno čist“ kad stigne u sljedeću luku, odnosno u Sidney gdje bi se trebali ukrcati novi putnici. Naravno, ukoliko do toga i dođe zbog poznatih strogih australskih zakona o karanteni.

– Nije neuobičajeno da se na ovakvim brodovima pojavi gastroenteritis, to je sasvim normalno, baš kao i među ostalom populacijom – mrtav hladan izjavio je glasnogovornik.

Pismo upućeno putnicima koji su se razboljeli na brodu / Photo: Facebook

Kruzer je isplovio prije dva tjedna i od tada na njemu je zabilježeno 195 slučajeva gastroenteritisa.

D.G.