Pronađeno tijelo nestalog ribara u istarskom akvatoriju

Photo: Youtube/Screenshot

PULA/NOVIGRAD – Policijski službenici provode istražne radnje o uzrocima smrti nestalog ribara, čije tijelo je pronađeno u okviru okončane koordinirane potražno – spasilačke akcije, u istarskom akvatoriju, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Potražno – spasilačku akciju Nacionalna središnjica za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je jučer, 10. prosinca u 12.04 sati, slijedom zaprimljene dojave I.L., o nestanku njegovog prijatelja, N.L., državljanina Republike Hrvatske, a kojemu je prethodno posudio vlastitu brodicu dužine 4,5 metara, tipa pasara, sa kojom se nestali uputio u ribanje u moru novigradskog (itarski) akvatorija. Dojava je o nestanku zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra, ŽC 112 Pazin.

Obzirom da su u vrijeme dojave o nestanku na moru vladali izrazito nepovoljni vremnski uvjeti, MRCC Rijeka je u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Pula pokrenula koordiniranu potragu. Već u 12.28 sati pronađena je napuštena pasara sa osobnim stvarima nestaloga, nasukana nedaleko Novigrada.

Photo: MUP

Budući da je nevrijeme uzrokovano jakom južinom i visokim valovima bilo u jačanju, MRCC Rijeka pokrenula je i kopnenu potragu u koju su angažirana dva tima temeljne policije PU Istarske, dok je pomorsko traganje dotatno pojačano angažiranjem privatne ribarice hrvatske zastave, čija posada je u 14.25 sati uočila tijelo u moru na poziciji oko 0,5 NM od plićine Civran, kraj Novigrada.

Službenici pulske Kapetanije na poziciju pronalaska pristigli su sa profesionalnim roniocem, tijelo su izvukli na palubu i prevezli u marinu Červar, gdje je u nazočnosti policijskih službenika, nažalost, službeno utvrđena smrt te je potvrđen identitet nestalog.

Daljnje istražne radnje o uzrocima smrti nestalog ribara u madležnosti su Policijske uprave Istarske.