Hoće li se vratiti cjelogodišnja veza Zadra i Ancone?

Foto: Morski.hr

ZADAR – Zadarski gradonačelnik Branko Dukić u srijedu je održao radni sastanak s direktorom Jadrolinije Davidom Soptom. Ovo je njihov drugi susret na istu temu, ponovno uspostavljanje cjelogodišnje linije Zadar -Ancona.

Ukidanjem ove linije Grad Zadar je već neko vrijeme, a naročito ove godine, zakinut u prometnoj povezanosti s Italijom, te se  pokušava naći način na koji bi ju se ponovo uspostavilo, piše eZadar.

Dovršetkom izgradnje terminala u luci Gaženica stvaraju se uvjeti i Jadroliniji za puno bolju ekonomsku računicu održavanja cjelogodišnje linije, jer je to najkraći pomorski put koji povezuje Italiju i Hrvatsku.

Dogovoren je sljedeći susret gradonačelnika i direktora Jadrolinije, na kojem će nazočiti i Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi se konkretnije dogovorio način povratka ove linije. U tome će zajednički sudjelovati Jadrolinija, Grad Zadar, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Zadarska županija, a Grad je spreman svim svojim resursima pripomoći u realizaciji ove ideje, koja bi donijela višestruke koristi za zadarsko gospodarstvo.

eZadar