U Brodosplitu postavljena kobilica broda za krstarenja polarnim područjima

Photo: Brodosplit

SPLIT – U Brodograđevnoj industriji Split položena je kobilica za Novogradnju 484. Riječ je o izgradnji broda za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Cruise Vessel), ugovorenog za tvrtku Polar Expeditions Inc.

Photo: Brodosplit

Bit će prvi brod na svijetu izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”. Dugačak je 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

– Ovo je prva polarna klasa “LR PC6” kruzera koji će se proizvesti u svijetu. Time ulazimo u jednu novu i pozitivniju tržišnu nišu. Od samog početka zauzeli smo takav smjer, a gradnja ovog broda dokaz je da smo na dobrom putu. Krstarenja polarnim područjima rastuća je tržišna niša tako da imamo dosta narudžbi u pripremi i nadamo se ugovaranju još takvih brodova. Riječ je o proizvodima s visokom dodatnom vrijednosti. Brod radimo prema novom modelu, za vlastitu flotu i dajemo u dugoročni  najam. Partner ga može otkupiti i prvi dan nakon primopredaje, dakle u svakom trenutku, a u obvezi je nakon 10 godina – istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Photo: Brodosplit

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u ožujku 2019. godine.