Hrabri Šibenčani pozivaju na novogodišnje kupanje

Photo: ŠibenikIn

ŠIBENIK – Jedriličari Vala i ove godine pozivaju Šibenčane i njihove goste na tradicionalno, šesto po redu novogodišnje kupanje koje organiziraju uz podršku Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice. Mjesto susreta je, plaža Banj, datum je 1. siječanj 2018., a ulijetanje u hladno more zakazano je za podne, ŠibenikIn.

Organizatori očekuju da će ove godine konačno srušiti rekord od 22 kupača i jednog psa, koji svake godine ne mogu odoljeti a da ne skoče u more.

– Ove smo godine kupačima pripremili i rekvizite iznenađenja, koji su obilježili prošlogodišnju svjetsku turističku sezonu. Kupači će u more ulaziti uz zvukove glazbe iz “Labuđeg jezera” P.I. Čajkovskog, koju će uživo izvoditi Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso – poručuju organizatori.

Novogodišnje kupanje u Šibeniku ove je godine posvećeno turističkom uspjehu grada Šibenika, s nadom da će iduća sezona biti još i bolja.

– Ovom akcijom JK Val želi pridonijeti razvoju društvenog života i promociji grada. Želimo Šibenik predstaviti svijetu onakvim kakav on i jest grad na moru, grad srednjovjekovne baštine, grad kulture, grad sporta i grad turizma – izjavio je Zoran Lučić Luca, autor projekta Novogodišnjeg kupanja.

JK Val i Zoran Lučić pozivaju građane da u što većem broju, kako to i uostalom već godinama i čine, dođu 1. siječnja 2018. na Banj i na taj način daju potporu ovom tradicionalnom događaju.