Kroz Rijeku protrčalo više od 200 Djedova Božićnjaka

Photo: Organizatori bez granica

RIJEKA – Velika Utrka Djedova Božićnjaka održala se na riječkom Korzu, gdje je više od 200 trkača protrčalo odjevenih od glave do pete u kostime Djeda Božićnjaka!

Photo: Organizatori bez granica

Start je točno u podne označio prvi čovjek Grada Rijeke,  Vojko Obersnel koji je za ovu prigodu također uskočio u ulogu Djeda Božićnjaka i odjenuo kostim.  Građani svih generacija trčali su oko kilometar i pol kroz samo središte grada, također i kroz riječki tunel, pa sve do  cilja, na Korzu.

– Prezadovoljni smo ovom prvo utrkom! Rijeka je održavanjem Utrke Djedova Božićnjaka pokazala da prepoznaje odličnu zabavu s porukom o važnosti zajedništva, zdravog života i rekreacije. Ova je utrka također bila i jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj, jer je veći dio rute utrke išao kroz novootvoreni riječki tunel,  gdje su i Prve riječke mažoretkinje izvele jednu božićnu točku. Zahvaljujemo se zborovima Halubajčeki i Zvonima s viškova, plesnoj grupi Flame i našoj zvjezdici Medei Sindik Market, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici grada Rijeke, koji su svi uljepšali program i omogućili da se ova utrka dogodi u Rijeci – istaknuo je Silvije Šimac, ispred agencije Organizatori bez granica.

Photo: Organizatori bez granica

Utrka je upriličena u okviru manifestacije Advent u Rijeci, a u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i agencije Organizatori bez granica. Inače, svi sudionici dobili su i besplatan kostim Djeda Božićnjaka u kojem su trčali kroz grad. Ovaj tip utrke održao se, s riječkom utrkom, po peti put; jednom se do sada trčalo u Zagrebu te dva puta u Zadru, a utrkom se, po uzoru na slične utrke koje se održavaju uoči Božića po cijelom svijetu, promiče zdrav stil života i rekreacija.

 

I.B.