POHVALNA ODLUKA: Obiteljima djece s teškoćama – 90 posto popusta na trajektnu kartu

Foto: Morski.hr

SUPETAR – Bračka udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci za svoja dvadeset i dva člana, njihove pratitelje i vozila dobili su hvale vrijedan popust od čak 90 posto na trajektne karte!

Udruga već godinama, a zahvaljujući velikoj podršci samih otočana, uspijeva na svom otoku pružiti djeci prijeko potrebne terapije i usluge psihologa, terapeuta, logopeda i drugih stručnjaka. No, unatoč tome, roditelji ove djece često moraju u Split na dodatne preglede, terapije, savjetovanja i slično, zbog čega se udruga više puta obraćala Jadroliniji, ali i Saboru, s molbom da se cijena prijevoza za roditelje i djecu s teškoćama smanji, kako bi se tim obiteljima olakšao ionako preopterećen kućni budžet, piše Dalmacija danas.

Nakon mnogo vremena, upit je stigao na pravu adresu, a kako kažu u udruzi, sve zahvaljujući supetarskoj gradonačelnici Ivani Marković. Tako je udruga ovih dana dobila službenu obavijesti kako je za dvadeset i dva člana udruge, njihove pratioce i vozila odobren popust od čak 90 posto na trajektne karte!

– Ne trebamo niti objašnjavati koliko takva odluka vrijedi ovim obiteljima čija djeca zbog svojih poteškoća ili nisu u mogućnosti popeti se u salon za putnike ili jednostavno, nisu u stanju svo vrijeme proboraviti u njemu. – rekla je Mirjana Nižetić, dopredsjednica udruge Brački pupoljci i jedna od mama djeteta s teškoćama u razvoju.

I do sada su obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju imale pravo na popust pri prijevozu, no samo četiri puta godišnje. Otočke obitelji djece sa poteškoćama, koje su na svaki način vezane uz kopno, taj limit potroše nekad u petnaest dana. Stoga, pozdravljamo ovakvu odluku Jadrolinije, i pozivamo sve roditelje u istoj situaciju, da se obrate sličnim udrugama na svojim otocima ili udruzi Brački pupoljci kako bi se zajednički pobrinuli da se ova odluka donese za sve otoke!

(Kontakt: Mirjana Nižetić, 0955376022)

Dalmacija danas