Završna faza uređenja obalnog zida u Petrčanima: Odobrena ponuda dvije tvrtke

Foto: Boris Kačan

PETRČANE/ZADAR- U Županijskoj lučkoj upravi (ŽLU) odlučeno je kako će radove na drugoj fazi uređenja obalnog zida u luci Petrčane izvoditi tvrtka Kali gradnja u zajednici s tvrtkom El Tim iz Zadra. 

Oni su u konkurenciji od osam ponuda bili ekonomski najpovoljniji i s najnižim iznosom, informacija je koju smo dobili od Davora Škibole, ravnatelja Županijske lučke uprave. U odnosu na procijenjenu vrijednost zahvata od 7.6 milijuna kuna, izabrani izvođači ponudili su 5,074 milijuna kuna. Troškovnik je izrađen u tvrtki D&Z koja potpisuje i projekt u Petrčanima – procijenjen na 30 milijuna kuna. Kada je uoči 2016. godine prihvaćen taj kapitalni projekt, onda je smo objavili službenu informaciju iz ŽLU kako je vrijednost prve faze procijenjena na 11.8 milijuna kuna, druga bi koštala 14 milijuna kuna, a treća 3.4 milijuna kuna (svi ti iznosi su bez PDV-a).

Prva faza je izrađena za 4,2 milijuna kuna (bez PDV-a), a radove je na natječaju dobila tvrtka Minigradnja iz Vodica. U natjecanju za novi posao, visina njihove ponude bila je četvrta po redu. Najveću ponudu od 9.1 milijun kuna imao je Pomgrad inženjering, renomirana splitska tvrtka, specijalizirana za takve radove. Njih će izvoditi relativno nova tvrtka Kali gradnja koju je osnovao Ivan Miličević, vlasnik nekad poznate tvrtke HERES iz Vira koja je završila 2010. u stečaju. Građevinski poduzetnik poslije je poznat kao političar, bio je čak potpredsjednik županijske skupštine. Županijska lučka uprava, prema riječima Škibole, s njim ima dobra iskustva na projektu gradnje prve dvije faze trajektne luke Tkon (ukupne vrijednosti od 40 milijuna kuna) gdje su posao dobili u zajednici sa zagrebačkom tvrtkom Centrogradnja.

Ravnatelj Škibola očekuje potpisivanje ugovora s novim izvođačima radova u Petrčanima 18. siječnja, nakon čega bi nadzor, kojeg trebaju tek izabrati u ŽLU, uveo izvođače radova u posao za koji je rok završetka 15. lipnja.

057 info