Foto: Boris Kačan

Od hladnoće ćemo se oprostiti na određeno vrijeme. Petak je donio jugo i temperature zraka koje su znatno više od normale za ovaj, inače najhladniji dio godine. Najviše dnevne temperature zraka bile su od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva. Zapuhalo je jugo koje je u ranim večernjim satima na moru imalo prve pojačane udare.

No to je samo početak dužeg razdoblja s jugom i natprosječnom toplinom, piše portal Dalmacija danas.

Subota donosi umjereno do znatno oblačno vrijeme. Iako će u većini predjela biti suho, osobito krajem dana i navečer ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će u drugom dijelu dana imati vrlo jake do olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Photo: Youtube/Screenshot

U nedjelju nastavak pretežno oblačnog, ali većinom suhog vremena. Puhat će jako, na udare i olujno jugo. Bit će znatno toplije od normale za dio godine, već od jutra. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

Vrlo slično vrijeme nastavit će se i u natprosječno topli ponedjeljak. U većini krajeva suho, ali je većinom navečer ponegdje moguća slaba kiša.

Jugo će puhati i tijekom utorka, ali će malo oslabiti u drugom dijelu dana. Mogućnost kiše povećava se popodne i osobito navečer. Izrazito toplo za dio godine!

Prema današnjim prognostičkim materijalima, jugo će puhati još prvom dijelu srijede, a do večer se očekuje njegov konačan prestanak. U srijedu bi temperature zraka ponegdje mogle biti blizu rekordno visokih vrijednosti za siječanj.

Dalmacija danas