PRIMJER DJELA NAKON OBEĆANJA: Splitsko-dalmatinska županija sufinancira linije za Brač i Šoltu

Photo: Facebook/Split i oko Splita

SPLIT – Počinju se realizirati rezultati razgovora s vodstvom Jadrolinije koji se na inicijativu župana Blaženka Bobana zbio u županiji Splitsko-dalmatinskoj, u jesen prošle godine.

Tada je župan s čelnicima otočkih lokalnih samouprava od vodstva Jadrolinije tražio bolju povezanost otoka, produženje turističkog režima vožnje brzo-brodskih  linija na listopad te mogućnost smanjenja cijena prijevoza vikendom.

Župan je u izjavi za medije zahvalio načelniku Šolte Nikoli Ceciću Karuziću što je pokazao inicijativu i otvorenost za rješavanje problema izvan uskogrudnih interesa „svoje“ lokalne samouprave.

– Županija će uz to što s 1,1 milijun kuna sufinancira liniju za prijevoz učenika od Šolte do Splita, također s milijun kuna sufinancirati Krilo shipping company, koncesionara nove brzo-brodske linije Milna – Rogač – Split s povratkom u večernjim satima iz Splita preko Rogača u Milnu. Ova linija će, uz ostalo, tijekom turističke sezone omogućiti i turistima svakodnevne posjete s Brača otoku Šolti i obrnuto – kazao je župan ponavljajući kako je smisao postojanja lokalne i područne samouprave upravo u služenju građanima.

Dalmacija danas