Uhićeni Srbin i Hrvat koji su ukrali gliser vrijedan preko 300 tisuća kuna

Photo: Pixabay

ŠIBENIK – Policija je na šibenskom području uhitila 37-godišnjaka iz Srbije i 48-godišnjaka iz Hrvatske koje sumnjiči da su, s još tri osobe, u rujnu prošle godine u Zadru ukrali gliser vrijedan preko 300 tisuća kuna, izvijestila je zadarska policija.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad lopovima koji su gliser u vlasništvu 55-godišnjaka ukrali iz sportske kučice na Obali kneza Trpimira u Zadru, piše Šibenik In.

Prijavljenog 37-godišnjaka policija sumnjiči da se s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice ukrali gliser hrvatske zastave, dužine osam metara te njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Njegovog partnera u zločinu, 48-godišnjaka, policija sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno nabavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH. Gliser su prevezli u terenskom vozilu s lažnim tablicama

Oba muškarca su u srijedu uhićeni na šibenskom području te su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje događaja se nastavlja.

Šibenik In