Mali veliki zadarski otoci Stipe Suraća – Još jedna reportaža svjetskih dimenzija

Photo: Paula Bolfan

OLIB/RAVA – ”Ako otocima zadarskog arhipelaga, odnosno skupini od 17 većih i 11 manjih otoka, pribrojimo i veći dio bliskih otoka iz kornatske skupine koji su u različitim povijesnim razdobljima formalno pripadali zadarskim obiteljima, ima ih više od stotinu – što zadarsko otočje čini jedinstvenim fenomenom na Jadranu. Slična razvedenost obale na relativno malom prostoru može se pronaći još jedino u Grčkoj.”

STIPE SURAĆ: U National Geographicu 13 godina i 36 foto priča

Prvo ovogodišnje izdanje National Geographic Hrvatska donosi opširnu reportažu o zadarskom arhipelagu, s posebnim naglaskom na otoke Olib i Ravu. Napisao ju je Kažimir Škrbić, a fotografirao poznati zadarski fotograf i stalni suradnik National Geographica, Stipe Surać.  Reportaža se proteže na čak 14 stranica.

Photo: Eva/Stipe Surać

Portal 057.info prenio je izjavu Ante Galića, iz ureda za marketing i odnose s javnosti TZ Grada Zadra, kako je reportaža od washingtonskog uredništva proglašena za “Best Edit” u siječnju. Uz priče iz turskog i ruskog siječanjskog izdanja ocijenjena je najboljom od svih međunarodnih izdanja časopisa National Geographic. ”To puno znači, a što nam je najvažnije da je uz prijevod mogu preuzeti i druga nacionalna izdanja pa tako i američki National Geographic koji ima najveće tržište na svijetu potencijalnih putnika”, dodaje Galić.

Članak se može pronaći na kioscima u tiskanom izdanju: National Geographic Hrvatska- Siječanj, 2018

Paula Bolfan, Pokret otoka