Isporuka 27-metarskog radnog ribarskog broda za uzgajalište tuna

Photo: Radež

BRISTVA/KORČULA – Početkom prošle godine u “Radežovom” industrijskom pogonu u uvali Bristva ugovorena je izgradnja radnog broda za tvrtku “Jadran tuna” d.o.o. iz Biograda na Moru, a nepunih 12 mjeseci kasnije isporučena je naručitelju. Po dolasku u matičnu luku brod će odmah krenuti na radni zadatak izlova tuna.

Radni brod tip WB27 koji je tijekom projektiranja i izgradnje nosio ime Nov. 34 prigodom blagoslova i krštenja u Radežovoj luci Bristva dobio je novo ime Suport I.

Photo: Radež

Brod je dug 27,15 metara, a širok 7,6 metara i deplasmana 200 tona. Plovit će brzinom 10 čvorova, a opsluživat će ga 3 člana posade i 5 radnika tijekom radova u uzgajalištima. Autonomija plova u području plovidbe 5 iznosi 2500 nautičkih milja.

Opremljen je svim potrebnim sustavima: ribarsko palubnim uređajima, navigacijsko-hidrolokacijskom opremom te pogonskim postrojenjem u kojem je ugrađen glavni pogonski motor Yanmar snage 555 kW.

Photo: Radež

Brod je projektiran i izgrađen prema propisima i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, napominju u korčullanskom brodogradilištu.

I.B.

Vaš komentar