Ozbiljna pomorska nesreća na otvorenom moru

Foto: Pixabay

Hrvatski državljanin, član posade broda pod našom zastavom pao je na unutarnjim brodskim stepenicama u nadgrađu broda tijekom plovidbe otvorenim morem, izvijestila je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom I željezničkom prometu.

Dana 17. prosinca 2017. godine između 10:30 i 11:00 sati prema lokalnom vremenu (UTC -4), u tijeku plovidbe otvorenim morem (pozicija ϕ = 12⁰ 14′ 00″ N ;  λ = 075⁰ 30′ 00″ W ) broda pod hrvatskom zastavom imena „Punta“ (IMO broj broda: 9606118), član posade broda – hrvatski državljanin, pao je na unutarnjim brodskim stepenicama u nadgrađu broda.

Kao posljedica pada, došlo do težeg ozljeđivanja a potom i do hitne medicinske evakuacije člana posade. Dana 22. prosinca 2017. godine, od posljedica spomenute pomorske nesreće, hrvatski je pomorac preminuo u bolnici.

Photo: Pixabay

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom I željezničkom prometu o nesreći je obaviještena od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon obavijesti o predmetnoj nesreći, započelo se s provođenjem i analizom svih potrebnih informacija.

Sigurnosna istraga predmetne nesreće pokrenuta je 16. siječnja 2018. godine, pod referentnim brojem 1/2018.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o navedenoj vrlo ozbiljnoj pomorskoj nesreći.

R.I.