Udruga Palagruza počasni gost ‘ESCALE À SÈTE’ festivala

Foto: Jurica Gašpar

VIS – Članovi udruge ‘Palagruza’ pozvani su, kao počasni gosti, sudjelovati na festivalu ”Escale à Sète” koji se održava u najvećoj ribarskoj luci na Mediteranu.

‘U okviru Jadranskog sela predstavit ćemo svoj rad s mladima, ribarsku tradiciju i baštinu Komiže. Promovirat ćemo naše partnere i projekte, tradicionalnu kuhinju’ – kažu počasni gosti.

‘Naravno, obavit ćemo i promociju tradicionalnih komiških brodova pred više od 300.000 posjetitelja. Bit će to još jedno odlično druženje s našim prijateljima iz cijele Europe, kojima imamo što pokazati! 

Photo: Facebook/Plakat

Jedan od projekata na kojem trenutno radimo je priprema Barake Palagruzona u kojoj će se odvijati ribarska radionica, također će se koristiti za pripremu tradicionalne kuhinju i promociju jela i pića Visa i Komiže.’ – objavila je udruga Palagruza na svojim facebook stranicama.

Što je ”Escale à Sète” festival?

Escale à Sète festival velika je proslava pomorskih tradicija koja se svake dvije godina održava u luci Sète. Luka Sète najveća je europska ribarska luka i svake druge godine održava festival u ožujku ili travnju. Preko stotinu brodova sa veličanstvenim ( the most magnificent riggings – sustavi mar užeta ili lanaca koji se koriste za podupiranje brodskih jarbola (stajanje) i kontrolu ili postavljanje dvorišta i jedara (trčanje) blabla u Francuskoj i sa svih strana svijeta, koji će zajedno doploviti  u centar grada.

Pokret otoka