Düsseldorf – sajam BOOT: Veliki interes nautičara za Hrvatskom

Foto: Pixabay

DÜSSELDORF – Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na važnom nautičkom sajmu BOOT, koji se održava u Düsseldorfu od 20. do 28. siječnja, priopćila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Sajam je posjetio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji se tom prilikom susreo s predstavnicima njemačkog udruženja jedriličara i utjecajnim predstavnicima njemačkih medija specijaliziranih za nautiku kojima se dodatno pojasnilo povećanje boravišne pristojbe za nautičare za 2018. godinu.

Važnost nautike, kao sastavnog dijela ukupne hrvatske turističke ponude, naglasio je direktor Staničić. „Nastup na sajmu BOOT u Düsseldorfu predstavlja izvrsnu priliku za dodatnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude na ovom, za nas, vrlo važnom tržištu. Naime, u Hrvatskoj je tijekom 2017. godine u nautičkom charteru ostvareno više od 470.000 dolazaka i više od 3 milijuna noćenja, što predstavlja poraste u dolascima i noćenjima od 15 posto. Upravo je s tržišta Njemačke ostvaren najveći turistički promet u navedenom segmentu, odnosno 76.000 dolazaka i 569.000 noćenja, što također predstavlja poraste od 15 posto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnih trendova s njemačkog tržišta i još bolje pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacije“, poručio je direktor Staničić.

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i ACI-jem, u sklopu hrvatskog štanda organizirala je poslovno druženje za partnere uz hrvatsku eno gastro ponudu. Osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda, svoju je ponudu na sajmu BOOT predstavilo i pet suizlagača: Angelina Yachtcharter, Burin Yacht Charter, Croatia Yachting, Marina Muroskva i The Yachting Club.

R.I.