Smjena u Lučkoj upravi Mali Lošinj – Najavljeni radovi na Susku i Unijama

Foto: Morski.hr

MALI LOŠINJ – Nakon što je stigla suglasnost nadležnog ministarstva, Filip Balija u četvrtak je postao ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, a dosadašnji ravnatelj Gracijano Petrinić prelazi na mjesto savjetnika ravnatelja.

Natječaj je proveden od 3. do 10. prosinca, prijavilo se troje kandidata, a nakon obavljenih razgovora, Upravno vijeće Županijske lučke uprave (ŽLU) Mali Lošinj jednoglasno se 18. prosinca opredijelilo za Baliju. U Upravnom su vijeću predsjednik Loris Rak, te Dejan Nekić i Branko Domac – sva trojica uime Primorsko-goranske županije, te predstavnik koncesionara Elvis Živković (tvrtka “Marina Nerezine”, a od proteklog ljeta i predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja), te lučki kapetan Marko Satalić uime Ministarstva. Čekalo se još na “blagoslov” ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, a njegov potpis je u ŽLU stigao jučer.

Tridesetjednogodišnji novi ravnatelj, čiji mandat traje četiri godine, ima titulu magistra ekonomije s riječkog sveučilišta, a u ŽLU Mali Lošinj radi od 2011. godine, s tim da je dosad bio na mjestu voditelja službe općih poslova i lučkog redarstva.

Lučka uprava je postala županijska ustanova 1999. godine, a već sljedeće godine ravnatelj je postao Gracijano Petrinić.

U tijeku su radovi na dogradnji pristana i trajektne rampe na otoku Susku, čiji se završetak očekuje do lipnja, što je kašnjenje u odnosu na ranije najavljeno, zatim prijava projekta nove luke na Unijama, nabava pontonskih gatova za novo lučko područje Poljana-Rujnica za komunalne i komercijalne vezove, te završetka sanacije južnog lukobrana na Iloviku. Do kraja godine trebala bi biti obavljena rekonstrukcija mula u Rovenskoj, a u nadležnost ŽLU doći će lučki bazen uvale Biskupija u Nerezinama. Bit će raspisan novi natječaj za koncesiju u Osoru, a u planu je širenje lučkog područja i, prema tome, zapošljavanje novih radnika u ŽLU.

Otoci.net