LAGUR-u “Tri mora” Uprava za ribarstvo odobrila gotovo 15 milijuna kuna

Foto: Morski.hr

STARIGRAD/NOVIGRAD – Odlukom Uprave ribarstva, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu „Tri mora“, koja obuhvaća teritorij sedam jedinica lokalne samouprave – Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad i Poličnik te grad Obrovac, odobren je iznos od 14,9 milijuna kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR ili FLAG) “Tri mora” predstavlja inicijativu kroz koju su povezani predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora na području koje obuhvaća.

Kako je za portal Zadarski.hr rekao voditelj ovog FLAG-a Ante Miletić, tek slijedi raspisivanje natječaja za projektne prijedloge koji će se financirati iz ove investicijske linije, a u provedbi natječaja, odnosno odobrenju i kontroli korištenja sredstava surađivat će Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava ribarstva i FLAG. Lokalna akcijska grupa raspisivat će pravilnike i natječaje na koje će se moći javljati dionici s područja LAGUR “Tri mora”. Stope sufinanciranja kreću se u rasponu od 50 posto do 100 posto prihvatljivih troškova.

Photo: Boris Kačan

Financijskim sredstvima će se sufinancirati različiti projektni prijedlozi – od izgradnje ribarskih sadržaja u lukama, edukacije, razvoja inovativnih kanala prodaje, organizacije manifestacija u svrhu promoviranja ribarstvenog područja, razvijanja zaštićene oznake izvornosti pa sve do mogućnosti opremanja ribarskih plovila i uzgajališta. Projekt za koji se sasvim sigurno očekuje da će biti financiran iz ove financijske linije, istaknuo je Miletić, jest projekt brendiranja novigradske dagnje.

Rad lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Tri mora“ sufinanciran je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Mario Vuksan/Zadarski.hr