Na moru nestao francuski multimilijunaš, pronađen gliser

Photo: Miroslav Lelas/Dalmacija danas

SOORTS HOSSEGOR – Francuski multimilijunaš i vlasnik poznatog brenda opreme za surfanje Quiksilver, Pierre Agnes, misteriozno je nestao u utorak na jugozapadu Francuske, prenose brojni europski mediji.

Agnes (54) isplovio je iz surferskog resorta Soorts-Hossegor i krenuo u ribolov. Bio je sam na svom 11 metara dugom gliseru Mascaret III i javio obalnoj straži da odgađa povratak kući zbog guste magle. Obitelj i prijatelji pokušali su ga kontaktirati, no kako se nije javljao krenula je potraga.

@pierre_agnes taken to the sea where he loved to be. Going through all the recent posts about this great man. He touched…

Posted by Peter Mel on 31. siječnja 2018

Agnesov gliser je kasnije pronađen nasukan na plaži u blizini Hossegora, sjeverno od grada Biarritza na obali Atlantskog oceana.
“U tijeku su i zračna i morska potraga za nestalim muškarcem. Vjetrovi u doba isplovljavanja nisu bili prejaki, no visoki valovi ponegdje su smanjivali vidljivost”, rekao je glasnogovornik policije. Kasnije je priopćeno da je potraga obustavljena zbog loših uvjeta.

CEO of Quiksilver Pierre Agnes Declared Missing at Sea Near South of France

The CEO of Quiksilver was declared missing at sea after his boat washed up in south France

Posted by NowThis on 30. siječnja 2018

Agnes je izvršni direktor Boardridersa, tvrtke koja se sastoji od brendova Quiksilver, Roxy i DC Shoes. Iako je uspješan poslovni čovjek, izbjegavao je publicitet i svaki slobodni trenutak provodio ploveći ili surfajući na jugu Francuske.
Vaš komentar