Šibenik Sailing Arena – Projekt s kojim starta jedriličarska sezona

Photo: Sergii Gulenok/Unsplash

ŠIBENIK – Jedriličarski projekt ‘Šibenik Sailing Arena’ već sljedećeg vikenda započinje s prvom regatom u seriji D-Marin Croatian sailing league 2018., Šibenik će ugostiti 8 jedriličarskih timova koji će se boriti za titulu najboljeg jedriličarskog kluba 2018. godine. Regate se nastavljaju do svibnja kad ćemo znati koja je doista najjača jedriličarska ekipa u Hrvatskoj.

D-Marin Hrvatska jedriličarska liga serija je ‘one design’ regata s ciljem promocije i razvoja flotnog jedrenja na jednakim jedrilicama. Namijenjena je nastupu svih kategorija jedriličara; olimpijskih, juniora, seniora, offshore I jedriličara rekreativaca.

Svaka jedriličarska ekipa zastupa svoj matični klub. Jedriličari i kormilari se lako mijenjaju iz regate u regatu, a organizator osigurava jednake jedrilice na kojima će kroz kratke i dinamične regate svi imati priliku pokazati svoja jedriličarska znanja i vještine.

Photo: Pixabay

Ovo je trenutno najbrže rastući koncept jedrenja u svijetu, a razlog je smanjenje logističkih troškova tako što organizator osigurava jedrilice i sve što je potrebno za održavanje jedriličarskog natjecanja.

Cilj svjetske organizacije Sailing Champions League je da se najuspješniji klubovi iz pojedinih liga natječu jedni protiv drugih, te na kraju najbolji klub osvaja titulu ‘Best Sailing Club of the Year’.

Prvak i viceprvak D-Marin Hrvatske jedriličarske lige dobivaju pravo nastupa na kvalifikacijama Sailing Champions League.

Već dva tjedna nakon, ponovo smo domaćini Europskog match race toura, a više detalja znat ćemo netom prije održavanja regate.

ŠibenikIN