Nakon havarije kod Prvića nema zagađenja mora

Foto: Morski HR

PRVIĆ – Sudar teretnog broda Plavi Jadran i putničkog broda Tijat koji se dogodio jučer oko 18,30 sati u vodičkom akvatoriju nakon kojeg je teretni brod potonuo, nije prouzročio onečišćenje mora, a djelatnici Lučke kapetanije Šibenik danas će tijekom dana obaviti očevid nakon čega će se znati više o uzrocima pomorske nesreće, doznajemo od lučkog kapetana Roberta Baljkasa.

U brodu Plavi Jadran bilo je oko 100 litara goriva pa onečišćenja najvjerojatnije neće ni biti. Ronioci će danas snimiti potopljeni brod i vidjeti stanje. Tijat još ima zabranu plovidbe, pa ćemo vidjeti tijekom dana može li eventualno biti otegljen – kazao je Baljkas za ŠibenikIN.

Iz Centra 112 jutros su izvijestili kako je u 18,31 zaprimljena je dojava građana o potapanju broda u Prvić Šepurini gdje se dogodio sudar putničkog broda Tijat i broda za rasute terete Plavi Jadran koji je potonuo 200 metara zapadno od rta Kobila na otoku Prviću. Dubina na kojoj je potonuo je između 20 i 30 metara.

Dva člana posade s Plavoga Jadrana spasili su mještani Prvića koji su došli do njih gliserima i izvukli ih iz mora, doznajemo od mještana.

Prema neslužbenim informacijama, Plavi Jadran bio je slabo osvijetljen te ga Tijat nije vidio.

ŠibenikIN