Snažan i dugotrajan potres u Dalmaciji. Niz odrona na magistrali, ima i štete

MAKARSKA – Dalmaciju je u 13:53 sati zatresao jak potres s epicentrom 15 kilometara sjeverozapadno od Makarske. EMSC kaže kako je potres bio 4.5 magnitude po Richteru na dubini od 10 kilometara.

Iz centra 112 javljaju kako je nemoguće prebrojati točan broj poziva, ali je pet osoba koji su radili imalo na desetke poziva. Oni nisu primili obavijesti o šteti ili o ozljedama

Čitatelj portala Dalmacija danas iz Vrgorca rekao je kako se potres osjetio kao vlak te da su brojni mještani izašli iz svojih kuća. Isto tako su potres komentirali i stanovnici koji su se našli u blizini epicentra potresa.

Splitu i okolici se podrhtavanje tla također osjetilo, pogotovo u zgradama i na višim katovima. Čitatelj iz Solina je rekao kako mu se i auto zatreslo u tom trenutku.

Na stranici EMSC-a jedna od osoba koja je osjetila potres napisala je kako je napukao pod u kupaonici.

Na prijevoju Dubci potres je na cestu odronio kamenja, a javio se i čitatelj koji je prolazio tom cestom u trenutku potresa.

– “Prolazio sam Jadranskom magistralom kod Dubaca i u tom trenutku je odron počeo. Ja potres nisam osjetio u autu, ali nije dobar osjećaj vidjeti kako kamenja padaju ispred tebe. Nazvao sam Županijske ceste i obavijestio ih o odronu”, izjavio je čitatelj Dalmacija Danas.

U videu pogledajte kako izgleda Jadranska magistrala nakon jakog potresa.

Dalmacija danas