Tragično preminuo splitski jedriličar Lukša Cicarelli

SPLIT – Jedriličar Lukša Cicarelli (1946) tragično je preminuo u utorak popodne na moru ispred matičnog kluba JK Labud vraćajući se sa svakodnevnog treninga u svome Finnu.

Nešto prije 15 sati, mladi laseraš Dominik Perković i njegov trener Marko de Micheli Vitturi, primijetili su kako se Lukšin finn nekontrolirano vrti ispred prvog “Navinog” mula. Zatekli su Cicarellija u jedrilici okrvavljene glave, te su mu odmah pružili i pomoć, izvadili ga na ponton, pozvali prvu pomoć no ni svi napori oživljavanja, nisu nažalost urodili plodom.

Lukša Cicarelli jedrio je od najranijeg djetinjstva, više puta osvaja naslove državnog prvaka u raznim klasama, a od 70tih do danas neumorno jedri u klasi Finn u kojem kao veteran niže uspjehe te osvaja i titulu svjetskog prvaka. Lukša je bio aktivan sportski djelatnik u svom klubu i tijelima saveza i aktualni je član Nadzornog odbora JK Labud. Učestvuje na OI Atlanta 1996 kao vođa tima, a u mandatu 2004-2008 je na funkciji dopredsjednika Izvršnog odbora HJS-a, izvijestili su iz njegovog matičnog kluba, JK Labud.

R.I.