Pokvarilo se “Kijevo” – Veza Tkona i kopna ovisna o dobroj volji Jadrolinije?

Photo: Wikimedia

TKON – Zbog kvara na motoru na trajektu “Kijevo”, stanovnici Tkona i drugih mjesta na Pašmanu od 16.20 sati ostali su bez veze s kopnom.

Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet je za portal Naši školji kazao kako je trajekt koji je trebao isploviti iz Tkona u Biograd u 16.20 sati, ostao na vezu u tkonskoj luci, a putnici su upućeni na Preko, na trajekt za Zadar, odnosno u Biogradu za Gaženicu.

Svi putnici koji su jučer htjeli na Pašman, na otok sui morali preko Zadra odnosno Gaženice. Otočani su ogorčeni što Jadrolinija nije vela zamjenski trajekt, prenosi Radio Zadar.

Iako je Kijevo jutros zaplovio, tkonski načelnik Goran Mušćet ogorčen je ne samo što im brodar nije jučer osigurao zamjenski trajekt već navodi i kako Kijevo nije primjeren održavanju linije Biograd – Tkon.

Ovakvo stanje nije dobro, ja sam zvao nadležne iz Jadrolinije, oni nisu imali zamjenski trajekt i to je nedopustivo. Kijevo ne bi ni smio voziti jer ljudi u kabinama kad se voze se spuštaju ispod morske crte i po pravilniku taj trajekt ne bi ni smio voziti. Nismo zadovoljni Jadrolinijom, more je naša cesta i za tu cestu se treba brinuti država, Jadrolnija se ne brine o našim potrebama – kazao je Mušćet.

Naši školjRadio Zadar