Radnici i radnice Uljanika, Puležani i Puležanke

Svima nam je jasno da svjedočimo procesu u kojem se ispod stola vrši zadnja podjela karata između lokalnih i inih političkih igrača (koji su gotovo kompletno pulsko priobalje već “preprodali” domaćoj i svjetskoj tajkuneriji – od Muzila, Monumenata i Sv. Katarine do Verudele, Stoje, Puntižele), interesnih grupa povezanih s upravom Uljanika i potencijalnih investitora koji napeti kao puške čekaju da, nakon 16.02. kada je zakazana Skupština dioničara, ulete u vlak zvan “restrukturiranje” i podijele plijen na ruševinama slavnog Uljanika.

Po prokušanom receptu “uništi, pa prodaj” Uljanik bi zajedno s Pulom, iz višetisućljetnog ponosnog i prkosnog grada bio pretvoren u jeftinu turističku destinaciju s uništenom brodogradnjom i potplaćenim, sindikalno nezaštićenim i obespravljenim konobarima/icama, čistačima/icama i lučkim radnicima/icama.

Photo: Facebook/Uljanik za “BOLJE SUTRA”

Odlučili smo jasno i glasno reći – DOSTA!
NE DAMO ULJANIK, NE DAMO PULU!

Da bi se zaustavilo čerupanje Uljanika i Pule u mjesto izrabljivanja gdje će samo odabrani ubirati profit parazitirajući na grbači radne većine – potrebno je jedinstvo i opća mobilizacija javnosti u otporu prema tajkunizaciji Pule i solidarnost s radnicima Uljanika u predstojećoj borbi za Uljanik.

Zato, izađimo na naše, pulske ulice u četvrtak, 15.02.2018. u 18.00 sati, na Portaratu, gdje će uz lokalne govornike/ce sudjelovati i dati podršku borbi za Uljanik i predstavnici nekih borbenih sindikata iz cijele zemlje. Za sada su dolazak potvrdili:

Mario Iveković – predsjednik Novog sindikata
Dragutin Varga – predsjednik Upravnog odbora ITAS Prvomajske d.d. tvornice alatnih strojeva, Ivanec; sindikalni povjerenik.
Siniša Miličić – predsjednik Regionalnog industrijskog sindikata (RIS)
Denis Geto, radnik HEP-a i predsjednik strukovnog sindikata TEHNOS

Svoj borbeni i protestni glas pustiti će i pulski zbor PRAKSA koji je nastao iz želje da se pjevanjem iskaže nezadovoljstvo sadašnjom socijalnom i ekonomskom situacijom u gradu i općenito u državi.

Dođite svi! Solidarnost je naša snaga, a otpor naša dužnost!

Vidimo se u četvrtak, 15.02.2018. na Portarati u 18.00 sati

#NeDamoUljanik
Djeca su dobrodošla

R.I.