Nova ulaganja u Luku Šibenik, gat Vrulje i podizanje rive u Docu

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Do kraja ove godine trebao bi krenuti projekt gradnje terminala na gatu Vrulje, dogodine izgradnja prometnih čvorova u Rokićima i Njivicama, a veće do početka turističke sezone mogao bi se riješiti problem šibenskog ‘Importanea’ kod Žlejezničkog kolodvora. Zaključci su to radnog sastanka gradonačelnika Željka Burića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem održanim danas u Šibeniku, piše ŠibenikIn

– Na putu smo uspostavljanja ispostave Lučke kapetanije na području grada Skradina, obzirom na ulaz u Nacionalni park Krka, luku, i sidrišta koji se tamo odvija. To smo načelno dogovorili da će se ići u osnivanja ispostave Lučke kapetanije najvjerojatnije sezonskog karaktera. Projekt Vrnaže ide dalje, a nadamo se i sredstvima za izgradnju pomorske infrastrukture na području Općine Bilice. Dotakli smo se i novog terminala na gatu Vrulje za kojeg su dosad osigurana oko 4 milijuna eura i dogovoreno je da se krene u realizaciju s tim projektom do kraja ove godine. Terminal je poprilično reduiciran u odnosu na naša prvotna razmišljanja, sveo se ono najnužnije potrebno za organizaciju šengenske granice. Na području Luke Šibenik očekujemo poslovna ulaganja od dva milijuna kuna u infrastrukturu, moguće čak ove godine – rekao je nakon sastanka Pauk.

Photo: Boris Kačan

Gradonačelnik Burić jako je zadovoljan suradnjom s ministrom Butkovićem i njegovim ministarstvom.

– Dobili smo jasnu podršku za podizanje rive u Docu, a sve ovo što je župan govorio su zapravo projekti koji su na korist grada – rekao je šibenski gradonačelnik.

Ministar Butković je još jednom  izrazio zadovoljstvo lukom Vrnaža, koju smatra oglednim primjerom kako bi trebale izgledati sve komunalne luke u Hrvatskoj te je najavio kako će njegovo ministarstvo i dalje pratiti i podržavati taj projekt.

ŠibenikIn