Plavi Jadran još na dnu – Nadležni još istražuju

Photo/Facebook/Neptun SUB

PRVIĆ/ŠIBENIK – Još traje istraga o pomorskoj nesreći koja se zadnjeg dana siječnja dogodila kod otoka Prvića kada se putnički brod Tijat sudario s teretnim brodom Plavi Jadran koji je odmah nakon sudara potonuo. Plavi Jadran još uvijek leži na dnu mora iako je vlasnik dobio dopuštenje da ga izvuče i otegli.

– Istraga je u tijeku, nemamo nikakve nove informacije s kojima možemo izlaziti u javnost. Vlasnik je dobio rješenje da može izvući brod iz mora i otegliti ga, međutim to još nije napravio, a kada će, treba pitati njega – kazao je za ŠibenikIN lučki kapetan Lučke kapetanije Šibenik Robert Baljkas.

U policiji doznajemo da su dovršeni svi izvidi te je izvješće o nesreći proslijeđeno Općinskom državnom odvjetništvu.

– Možemo vam reći samo da je istraga i dalje u tijeku, a nakon što je dovršen očevid, slučaj je proslijeđen Državnom odvjetništvu – kazali su u šibenskoj policiji.

Na Tijatu su u nesreći nastala manja oštećenja koja su odmah sanirana te je brod dobio dozvolu da može dalje redovno voziti.

Svi se pitaju kako je uopće moguće da se takav nesvakidašnji sudar dogodio tako blizu otoka i što je tu večer pošlo po krivu toliko da je od siline udarca teretni brod odmah potonuo. Odmah nakon nesreće krenula su nagađanja da je teretni brod bio slabo osvijetljen da ga kapetan Tijata nije vidio, no, dok kriminalistička istraga ne završi nećemo znati je li ta teorija točna.

Obitelj koju prati pomorska nesreća – Nakon potapanja Plavog Jadrana, ostali bez ičega

Podsjetimo, u trenutku sudara na teretnom brodu Plavi Jadran nalazila su se dva člana posade, zapovjednik koji je i vlasnik broda J.J. i jedan član posade koji su skočili u more s tonućeg broda. Jednog od brodolomaca neozlijeđenog je iz mora izvukao očevidac sa sinovima, dok je drugi doplivao do obale, a potom su obojica zbrinuti od strane mještana. Na putničkom brodu Tijat u trenutku nesreće bilo je osam članova posade i sedam putnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

U pomorskoj nesreći nastala je velika materijalna šteta, no srećom, nakon havarije nije došlo do onečišćenja mora.

ŠibenikIN