Garmin noviteti u 2018. godini na Zagrebačkom sajmu nautike

Foto: Garmin / Ilustracija

ZAGREB – Garmin grupa 2018. godine donosi veličanstvene novitete u brodskoj elektronici koji će se moći vidjeti na ovogodišnjem sajmu Nautika u Zagrebu. Osjetite vrhunsko povezano iskustvo plovidbe uz aplikaciju ActiveCaptainTM , nove kombo uređaje ECHOMAP Plus s ugrađenom Wi-Fi tehnologijom i STRIKERTM Plus uređaje s GPS-om i Quickdraw Contours softverom. Uz ove uređaje predstavljamo i Descent™ Mk1 – prvo ronilačko računalo tvrtke Garmin.

Besplatna sveobuhvatna mobilna aplikacija ActiveCaptainTM omogućuje vam da upravljate svojim nautičkim doživljajem s gotovo bilo kojeg mjesta. Ona stvara jednostavnu, ali snažnu vezu između vašeg kompatibilnog mobilnog uređaja i plotera, grafikona, karata i zajednice. Bilo da ste na vodi ili kod kuće planirate svoje sljedeće putovanje, uz ugrađenu funkciju OneChart sve su vam karte nadohvat ruke. Nakon što preuzmete aplikaciju ActiveCaptain i sinkronizirate je sa svojim ploterom, možete u bilo kojem trenutku pristupiti svojim kartama i grafikonima te ih nadograditi putem mobilnog telefona. U izlogu aplikacije OneChart možete čak kupiti nove karte i grafikone te ih zatim prikazati na svom ploteru. Kada želite saznati više o marinama i drugim točkama interesa u području dovoljno je samo povezati se s članovima ActiveCaptain zajednice.

Photo: Garmin

Ažurirani kompaktni kombinirani ECHOMAP Plus uređaji sadrže brojne ugrađene korisne funkcije. Jednostavno se postavljaju i upotrebljavaju, uz svijetle zaslone od 4,3, 6, 7 i 9 inča koji se lako čitaju na sunčan dan koji provodite na vodi. Sadrže ugrađenu podršku za standardni Garmin CHIRP sonar koji omogućuje izvanredno razdvajanje ciljeva i CHIRP ClearVü sonar za skeniranje za gotovo fotografski prikaz svega što se nalazi ispod plovila. Učitana je osnovna karta svijeta i BlueChart g2 HD i BlueChart g2 Vision HD kompatibilnost. Uz to, Quickdraw Contours softver za izradu karata omogućuje vam trenutno izrađivanje vlastitih prilagođenih ribolovnih karata na zaslonu s konturama od 30 cm (1 stope) dok lovite ribu. Osim toga možete dijeliti točke i rute s drugim ECHOMAP ili STRIKER uređajima. Sadrže i ugrađenu Wi-Fi tehnologiju za uparivanje s besplatnom aplikacijom ActiveCaptain (osim uređaja s 4,3 inča). Također sadrže brzospojni nosač, što vam omogućuje brzo uklanjanje uređaja s nosača i izvora napajanja.

Photo: Garmin

STRIKER™ Plus serija fishfinder uređaja sa svijetlim 4,3, 5, 7 i 9-inčnim zaslonom i ugrađenim GPS-om sadrži Quickdraw Contours softver za izradu karata u kojemu možete spremiti do 2 milijuna akera sadržaja s konturama do 30 cm (1 stope). Garmin CHIRP standardni sonar pruža kristalno jasne slike uz izvanredno razdvajanje ciljeva. CHIRP ClearVü i CHIRP SideVü sonari za skeniranje daju gotovo fotografski prikaz svega što se nalazi ispod i pored vašeg plovila. Na uređajima od 7 i 9-inča pomoću ugrađene Wi-Fi tehnologije možete upariti uređaj s aplikacijom ActiveCaptain kako biste dobivali pametne obavijesti, pristupiti Quickdraw Contours zajednici i još mnogo toga.

Photo: Garmin

Bilo da ronite sa ili bez spremnika, u slanoj ili slatkoj vodi, udišete nitrox, trimix ili ronite na dah, intuitivno i svestrano ronilačko računalo Descent™ Mk1 će vam pomoći. Ovo prvo ronilačko računalo veličine sata ima površinsku GPS navigaciju s kartama u boji i lokacijom što vam omogućuje jednostavno označavanje točaka zarona i izrona. Dokazani Bühlmann ZHL-16c algoritam pod vodom osigurava ostanak unutar ograničenja ronjenja. Uz upozorenja za koja možete odabrati zvuk i vibraciju bit ćete informirani tijekom ronjenja. Kada se vratite na površinu, Descent Mk1 služi i kao robustan partner za treniranje, nudeći vam najbolje funkcije fēnix® 5X sata koje vam pomažu ostati u kontaktu dok ste u pokretu. Uz to, Descent Mk1 je kompaktan, udoban i elegantan tako da ćete ga htjeti svakodnevno nositi. Izrađeno od vrhunskih materijala, Descent Mk1 dostupan je u dva upečatljiva stila: verzija s okvirom od nehrđajućeg čelika, silikonskim remenom ili verzija s okvirom od titanija i brušenim remenom od titanija s DLC slojem.

Photo: Garmin

Oba modela nude napredno primanje signala GPS i GLONASS satelita putem EXO™ antene u okviru s kuglastim zračenjem za bolji prijem u zahtjevnom okruženju (u odnosu na samo GPS). Svijetli zaslon u boji visoke rezolucije Garmin Chroma Display™ s LED pozadinskim osvjetljenjem osigurava odličnu čitljivost u svim uvjetima osvjetljenja, na površini ili pod vodom. Oba su modela opremljena snažnim safirnim staklom za još veću otpornost na ogrebotine.

Za više informacija posjetite nas na štandu 38, paviljon 11, za vrijeme trajanja sajma Nautika 2018 u Zagrebu i iskoristite sajamski popust.

Sponzorirani članak