ROKOVI: Plaža Vruje u Vodicama ipak neće biti gotova do ljeta

Photo: Grad Vodice

VODICE – Ponude oba ponuditelja koji su se javili na natječaj Grada Vodica za drugu fazu uređenja plaže Vruje vrijedan četiri milijuna kuna bez PDV-a, odbijene su, doznaje Šibenik.in.

U zakonskom roku na natječaj su se javili Sarađen iz Stankovaca i zajednica ponuditelja Kameni zid iz Drniša i Chrile iz Splita, a obje su ponude odbijene. Ponuda prvog ponuditelja prelazila je planirana odnosno osigurana sredstva, dok ponuda drugog ponuditelja nije bila sukladna Dokumentaciji o nabavi. Javni natječaj bit će ponovljen, a radovi se odgađaju za jesen.

– Novi ponavljanja javnog natječaja dolazi Odluka o odabiru i 10 dana mirovanja, dok prođu eventualni žalbeni rokovi. Nažalost, dok se to sve odradi dolazimo do vremena oko Uskrsa i rok je prekratak da bi se sve završilo do početka glavne sezone kako je bilo predviđeno. Zbog tog razloga u radove na plaži Vruje idemo iza ljeta – kazao je vodički dogradonačelnik Stipe Bosotina.

Inače, prvu fazu uređenja plaže, vrijednu devet milijuna kuna, Grad Vodice povjerioje tvrtki Rijekaprojekt.

Radovi kojima je grad dobio novih kilometar i pol sunčališnog i kupališnog prostora s mogućnošću planiranja raznovrsnog plažnog sadržaja, bili su gotovi prošlog ljeta. Plaža je tako projektirana da je vrednovana i od Ministarstva turizma koji je za njezino uređenje izdvojio milijun kuna bespovratnih sredstava iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture.

Nova plaža proteže se od Malih Vruja, ispred turističkog kompleksa Ville Matilde, do objekta Jedriličarskog kluba Tijat, a osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, na uzobalnom prostoru u večernjim će se satima moći organizirati i raznovrsna kulturno-umjetnička događanja.