NISU IZBORI pa trajekt opet (ne) vozi kako vjetar puše

Photo: Wikimedia

ŠIBENIK – Trajekt koji je jutros krenuo prema Žirju i Kapriju OPET danas nije stigao do najudaljenijeg naseljenog otoka šibenskgo arhipelaga, pa su oni koji su se tamo zaputili prisiljeni na Kapriju nekoliko sati čekati brzi brod koji je za Žirje krenuo popodne, i kojem nije problem u Munu pristati i po jačem vjetru, piše ŠibenikIn.

Iako na stranicama Hrvatskog autokluba nije bilo nikakvih obavijesti o prekidu prometa prema šibenskim otocima, očito se ponovila ona stara priča kako se kapetan trajekta ne usudi uploviti i pristati u uvalu Muna čim zapuše i malo jači vjetar.

– Ovaj sadašnji kapetan jednostavno za to nema hrabrosti, dok su oni prije njega to radili bez problema. Kad se ovakve situacije dogode, znamo i po pet sati čekati brzi brod na Kapriju – kaže čitatelj ŠibenikIN-a koji je htio ostati anoniman.

Trajekt nije isplovio s Kaprija do Žirja zbog jeke bure, potvrdio nam je i Emil Berbić,  prvi čovjek šibenske ispostave Jadrolinije.

Da trajekt nije stigao do Žirja potvrđuje i kamera Šibenik metea postavljena u Muni.

– Trajekt koji je jutros isplovio za Žirje ostao je Kapriju. Na stranicama HAK-a nema obavijesti ali zato kamera u Muni i naša AIS postaja 918 otkrivaju pravo stanje. Zanimljivo je da se na snimljenom kretanju broda vidi isplovljavanje iz Kaprija prema Žirju ali i skori povratak u istu luku –  napisali su na Šibenik meteo.

Podsjetimo, zbog čestog otkazivanja redovnih linija, derutnih, neispravnih i sporih brodova koji obavljaju putnički promet na šibenskom području prekipjelo je nezavisnom gradskom vijećniku Antonu Dobri koji je odlučio uzeti stvar u svoje ruke pa je prije mjesece dana poslao pismo ravnateljici Agencije za obalni linijski pomorski promet, a ako nitko i dalje ništa ne poduzme, najavio je i mogućnost tužbe. Tri broda koji obavljaju putnički promet na šibenskom području stara su ukupno 156 godina, usluga je daleko ispod kvalitete putničkog prometa na ostalim područjima, a redovne linije prošle godine otkazane su čak 80 puta, naglašava Dobra u pismu.

ŠibenikIn