Koštala ih “hrabrost”: Policija pohvatala talijanske ribare u hrvatskim teritorijalnim vodama!

Photo: Youtube/Screenshot

VIS/SPLIT – Talijanski ribarski brod uočen je u četvrtak oko 10 sati ujutro u hrvatskim teritorijalnim vodama, izvijestila je splitska policija. Ribaricu je primijetio Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka praćenjem podsustava  za nadzor državne granice na moru, o čemu je odmah obaviješteno najbliže plovilo Postaje pomorske policije Split. 

‘Prema prvim informacijama ribarica je obavljala ribolov u našim vodama očito krivo procijenivši kako zbog lošeg vremena na moru to može obavljati neometano u hrvatskim teritorijalnim vodama, međutim, hrvatska pomorska policija spriječila je to uzaptivši ribaricu’, javljaju Slobodnoj Dalmaciji iz splitske policije.

Strana ribarica se u ovom trenutku uz pratnju službenog policijskog plovila sprovodi u luku Vis te će policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom plovila i članovima posade radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, te podnošenja adekvatne prijave, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Morski.hr je 1. kolovoza pisao o talijanskoj ribarici “Maria Teresa”, koja je potegla unutar naših teritorijalnih voda u akvatoriju otoka Sveti Andrija i Visa. Ako ste propustili, pročitajte i taj članak:

Ulovili smo talijanske ribarice u hrvatskim vodama – Pogledajte interaktivnu kartu Jadrana i pratite ih sami!

D.G.