Trgovački brod u karanteni zbog sumnje u zaraznu bolest – Član posade preminuo

Photo: Video/Screenshot

KOTOR – Trgovački brod „Blue Tune“ kojim upravlja kompanija „Mastermind Shipmanagement“ d.o.o. iz Kotora, zaustavljen je  i stavljen u karantenu u grčkoj luci Aghios Nikolaos u Korintskom zaljevu, zbog sumnje da je među posadom izbila za sad neutvrđena zarazna bolest – prenose grčki mediji.

Preminuo je jedan član posade broda prilikom uplovljavanja u grčku luku u ponedjeljak, a ostatak pomoraca za koje se za sad pouzdano ne zna koliko ih je i koje su nacionalnosti,  stavljen je u karantenu na brodu. Posada broda koji je s teretom rude boksita plovio iz talijanske luke Ravena prema Aghios Nikolausu, prijavila je grčkim vlastima dok su bili u završnoj dijelu putovanja kroz sam Korintski zaljev, da je na brodu izbila nepoznata bolest, a brodski kuhar je u međuvremenu preminuo.

Brod je u karantenu stavljen odmah po uplovljavanju u luku te je pod pojačanim nadzorom grčkih zdravstvenih institucija. Tijelo preminulog pomorca upućeno je na autopsiju koja treba utvrditi točan uzrok smrti, a neslužbene informacije koje pristižu iz Grčke navode mogućnost kako smrt nema veze s navodnom bolešću, već je uzrokovana srčanim udarom. Jedan od grčkih doktora specijalista u međuvremenu je isključio mogućnost da je teret koji je „Blue Tune“ prevozio izazvao trovanje posade što je pojačalo spekulacije da je na brodu izbila neka zarazna bolest.

Photo: Video/Screenshot

Mali teretnjak od 5.193 tome deplasmana plovi pod zastavom Antigve i Barbude, a njim prema navodima specijaliziranih internet stranica, kao menadžer upravlja kompanija u Kotoru – tvrtka kćer ciparske brodarske kompanije „Mastermind Shipmanagement“ koja raspolaže flotom od ukupno 15-tak brodova za prijevoz rasutog i generalnog tereta.

Brod „Blue Tune“ međutim, po svemu sudeći nije dio flote kojim upravlja ciparsko predstavništvo kotorske firme jer sva plovila u toj floti plove pod zastavom Cipra. Od kompanije „Mastermind Shipmanagement“ d.o.o. Kotor još nema odgovora na pitanja što se događa sa brodom „Blue Tune“ i njegovom posadom.

Boka news