Brod prevozio 300 kilograma kokaina vrijednog 15 milijuna eura

Foto: Pixabay

GENOVA – Talijanske vlasti zaplijenile su do 300 kilograma kokaina iz kontejnerskog broda u luci Genova, navodi se u priopćenju policijske uprave.

Posada broda „Dimitris C“ od 3.430 TEU pronašla je drogu nakon pretrage 15. veljače, rekao je vlasnik broda Danaos Shipping u odvojenoj izjavi.

Kako je objašnjeno, posada po dolasku i odlasku iz luke obavlja pretraživanje zbog povećane vjerojatnosti krijumčarenja tvari. Zapovjednik je odmah otkriće odmah prijavio tvrtki i vlastima, prenosi  Pomorac.net

Odjel za policiju u Genovi rekao je da je kokain bio skriven u 20 plastičnih vrećica na udaljenom mjestu na palubi.

„Dimitris C“, koji je već bio predmet istraga od strane vlasti zemlje, praćen je od strane službe za praćenje brodova Obalne straže kada je bio oko 10 milja od luke Genove, navodi policija.

Policija je naglasila da je ovo najveća zapljena kokaina u Genovi do sada. Njegova komercijalna vrijednost procjenjuje se na oko 15 milijuna eura (18,7 milijuna dolara).

Brod je trenutno u luci Genova pod nadzorom vlasti zemlje.

Nekoliko mjeseci ranije, droga je pronađena na istom brodu u luci IIo u Peruu. Paket je bio skriven u praznom prostoru na palubi između dva skladišta.

Članove posade broda, koji su pronašli drogu, ispitao je lokalni tužitelj te su oslobođeni optužbi jer im je dokazana nevinost.

Pomorac.net