Odgođena nastava u Šibeniku s prvim snijegom i -1 °C. U Čabru s – 14 °C i 90 cm snijega život teče normalno

ŠIBENIK/RIJEKA – “Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Šibenik, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola, donio je odluku o odgodi nastave u poslijepodnevnim satima u svim osnovnim školama na području grada Šibenika. Tijekom dana bit će donesena odluka o održavanju nastave u narednim danima o čemu će javnost pravodobno biti obaviještena”, stoji u obavijesti na službenim stranicama Grada Šibenika.

Photo: Jurica Gašpar

Inače, u Šibeniku od jutros pada snijeg, a trenutna temperatura zraka iznosi -1 °C.

Istovremeno u Čabru koji se nalazi u planinskom dijelu Primorsko-goranske županije temperatura zraka je – 14 °C, snijega je do jutros bilo 85 cm, ali ga je u međuvremenu napadalo još 5 cm. Iako su u županiji donijeli odluku da zbog ekstremnih uvjeta nastave nema u školama Delnice, Ravne Gore, Fužina i Mrkoplja, život teče dalje sasvim normalno za mališane Čabra, Lokvi, Moravica, Broda na Kupi, Skrada, Hreljina i Vrbovskog, gdje nastave ima.

Photo: SkylineWebCam/Screenshot

‘Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja je da svaka škola, zajedno s osnivačima, procjeni situaciju na temelju uvjeta u kojim se nalazi. Pri toj procjeni sigurnost učenika i nastavnika mora biti prioritet. Plan nadoknade nastave izraditi će škole nakon što se stanje normalizira’, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, što su jednako ozbiljno shvatili u Delnicama na – 13 °C i Šibeniku na -1 °C.

D.G.