Ante Mrvica komunikator godine

Foto: Youtube/Screenshot

Žirjanin Ante Mrvica, umirovljeni djelatnik Jadrolinije, proglašen je komunikatorom godine, odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Dobrom duhu splitske trajektne luke komunikacija nikada nije bila tlaka. Sa svima je komunicirao jednostavno i izravno, ističe žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

– Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika umirovljen krajem kolovoza 2017. godine. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu osobno nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost. Ta komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima – od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima – kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

– Nagrada za Komunikatora godine u Mrvičinu slučaju nadišla je njegovo djelovanje u 2017. godini. Iako se vezuje uz tu godinu, priznanje je za ukupnu karijeru. U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtjevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negdje na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo vidjeti, jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je ‘dobri duh splitske trajektne luke’ – kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Godišnja nagrada Anton Štifanić za osobu godine- Ante Mrvica / Photo: MINT

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina, a o svojem je poslu kazao:

 

– Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene, i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju. Kada sam doznao da sam nominiran za Komunikatora godine, bio sam ugodno iznenađen i ponosan. Posebno želim zahvaliti svima koji su za mene glasovali putem društvenih mreža te stučnom žiriju koji je prepoznao moj rad. Drago mi je da što je ova nagrada mišljenje struke – kazao je Mrvica.

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

Nagrada za Komunikatora godine koju je prošle godine dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Mrvici će biti uručena na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u petak, 16. ožujka u 19,30 sati u hotelu Westin u Zagrebu.

R.I.